Kliknite i Provjerite stanje bodova:

PROVJERA STANJA BODOVA

Newsletter

Upišite se na mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti.

Pratite nas na Facebooku

Iz medija

Primalje iz zatvorenog sinjskog rodilišta: "Barba Luka, budi nam pokrovitelj"


Primalje iz zatvorenog sinjskog rodilišta: Barba Luka, budi nam pokrovitelj

Kroz protekla dva i po mjeseca nije ništa učinjeno na otklanjanju nedostataka radi kojih je "privremeno" zatvoreno rodilište u Sinju, zajedno s rodilištima u Imotskom i Makarskoj.

Nas pet zaposlenica umjesto da budemo upućene na dodatnu edukaciju za rad u obećanom obnovljenom rodilištu dobili smo od uprave Županijskog doma zdravlja rješenje kojim smo upućene na "čekanje" do 31. prosinca, a onda nas, bojimo se, čeka uputnica na Zavod za zapošljavanje.


Prosvjed je održan i u svibnju / Jakov Prkić/CROPIX


Uvjerene smo da zatvaranje naših rodilišta nije bilo samo zbog "medicinsko-tehničkih nedostataka" već da smo žrtve županijske centralizacije koja zdravstvu Cetinske krajine nije donijela ništa dobroga.

U to nas uvjerava činjenica da rodilište u Metkoviću i dalje radi. Zato molimo "barba Luku" da ne bude pokrovitelj samo priredbi u povodu 300 godina čudesne obrane Sinja već da prihvati pokroviteljstvo i nad našim rodilištem.

Ovo je u srijedu na konferenciji za novinare bila poruka pet primalja iz "privremeno" zatvorenog sinjskog rodilišta.

Potporu su im dali liječnici ginekolozi dr. Ivan Nasić, dr. Anka Danolić i dr. Antonio Pavić, nezavisni vijećnik Miro Bulj u ime 5.000 potpisnika peticije za opstanak sinjskog rodilišta i 30-ak udruga koje su peticiju podržale, te Željko Matić, član Upravnog vijeća županijskog DZ u kojemu predstavlja radnike.

Prozivajući sve redom, od Sinja do ministra Milinovića Bulj je ustvrdio da će prvi put u 295 godina u Sinju biti održana Alka bez plača novorođenčadi.

Dr. Ivan Nasić ustvrdio je da je od zatvaranja rodilišta uvelike smanjen zdravstveni standard trudnica sinjskog kraja.

Toni Paštar

Izvor: Portal SlobodnaDalmacija.hr - objavljeno 28.07.2010.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/110984/Default.aspx