Kliknite i Provjerite stanje bodova:

PROVJERA STANJA BODOVA

Newsletter

Upišite se na mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti.

Pratite nas na Facebooku

EU kutak

WHO GUIDELINE - Updates on HIV and infant feeding

On this LINK can find just released WHO GUIDELINE Updates on HIV and infant feeding - The duration of breastfeeding and support from health services to improve feeding practices among mothers living with HIV HIV and infant feeding

 
Četvrtak, 04 Kolovoz 2016

Ažuriranje ICM-ovih temeljnih kompetencija za primaljsku praksu

ICM je nedavno pokrenuo projekt kojim će unaprijediti temeljne primaljske kompetencije čiji bi konačni rezultati trebali biti dostupni u lipnju 2017. Temeljne primaljske kompetencije su prvotno bile dogovorene 2002. a od onda su se redovito unapređivale, posljednji puta 2013. Redovita ažuriranja kompetencija su potrebna kako bi primaljske vještine pratile potrebe i kretanja cijelog društva. Projekt će voditi profesorica Dr. Michelle Butler a sastojati će se od analize već postojeće literature, Delhijske studija u kojoj bi se ICM-ovi članovi trebali dogovoriti oko novih primaljskih kompetencija, dodatne analize tih kompetencija te njihovo konačno usvajanje i prezentiranje na ICM-ovom kongresu u Torontu 2017.

ICM (jpg, 74.69 KB)
Četvrtak, 19 Svibanj 2016

Naputci o osiguravanju adekvatne njege u primaljstvu

Jedna primalja za svaku ženu tijekom poroda, kaže NICE (National Institute for Health and Care Excellence)

Srijeda, 03 Lipanj 2015

Direktiva 2005/36/EZ europskoga parlamenta i vijeća


Ovom se Direktivom utvrđuju pravila na temelju kojih države članice koje pristup uređenim profesijama i obavljanje tih profesija na svome teritoriju uvjetuju posjedovanjem određenih stručnih kvalifikacija (u daljnjem tekstu „država članica domaćin“) priznaju stručne kvalifikacije stečene u drugim državama članicama (u daljnjem tekstu „matična država članica“), koje nositelju omogućuju pristup istoj profesiji odnosno obavljanje iste profesije kao u matičnoj državi članici.

 

Opširnije...

Nedjelja, 12 Lipanj 2011

Skrb tijekom normalnog porođaja - praktični vodič

Ovaj dokument izdaje Svjetska Zdravstvena Organizacija (WHO) za opću distribuciju. Sva prava autora ovog dokumenta se zadržavaju. Međutim, uz nužnu napomenu o Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji kao izvoru, ovaj dokument može se slobodno revidirati, sažeti, reproducirati ili prevoditi, jednim dijelom ili u cijelosti, ali pod uvjetom da se to ne radi u komercijalne svrhe ili slično u svezi s tim. Ako se namjerava prevesti ili reproducirati dokument u cijelosti ili njegov znatni dio, uvjet je da se podnese molba D.R.H., WHO, Geneva, Švicarska.

Za gledišta iznesena od strane navedenih autora isključivo su odgovorni sami autori.

 

Opširnije...

Nedjelja, 12 Lipanj 2011

KORISNIČKA UPUTA uz Direktivu 2005/36/EZ

Sve što trebate znati o priznavanju stručnih kvalifikacija: 66 PITANJA, 66 ODGOVORA

 

Opširnije...

Nedjelja, 12 Lipanj 2011