Kliknite i Provjerite stanje bodova:

PROVJERA STANJA BODOVA

Newsletter

Upišite se na mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti.

Pratite nas na Facebooku

Arhiva

Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni rad

Poštovane/i,

radi ostvarivanja cilja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću koji proizlazi iz odredaba Zakona o pravu na pristup informacijama, objavljuje se Prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni rad.

Sukladno članku 11. stavku 2. Zakona o pravu na pristup informacijama u nastavku dajemo obrazloženje Prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni rad.

Hrvatska komora primalja odlučila je izraditi Prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni za nove slučajeve koji nisu regulirani postojećim Pravilnikom o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni rad.

Članci koji se u Pravilniku mijenjaju:

Člankom 14. stavkom 3. predviđeno je s kojim danom se izdaje odobrenje za samostalan rad (licenca) u slučajevima kada primalje moraju pristupiti provjeri znanja kada se po položenom  stručnom  ispitu  nisu  učlanile u Komoru odnosno kada da se po uspješnom završetku temeljnog obrazovanja nisu učlanila u Komoru duže od  1 ( slovima : jedne) godine.

Člankom 14b. stavcima 3.,4.,5. i 6. predviđeni su novi slučajevi kada se može izdati prva licenca stranim državljanima. 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane koji žele dostaviti svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi tekst Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni rad da to učine do 06. prosinca 2018. godine  na e-mail adresu: komora@komora-primalja.hr  s naznakom „Primjedbe na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o izdavanju, obnavljanju i oduzimanju odobrenja za samostalni rad“.