Kliknite i Provjerite stanje bodova:

PROVJERA STANJA BODOVA

Newsletter

Upišite se na mailing listu i putem e-maila primajte obavijesti.

Pratite nas na Facebooku

Službeni dopisi

Dopis Pučke pravobraniteljice i Mišljenje Ministarstva zdravstva

Poštovani/e članovi i članice,

zbog učestalih upita članova i članica Komore koji su završili srednjoškolsko obrazovanje prije ulaska u EU a vezano za njihov položaj prema Zakonu o primaljstvu i Zakonu o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u prilogu možete pročitati dopis zamjenice Pučke pravobraniteljice i službeno tumačenje Ministarstva zdravstva vezano za ovo pitanje. 

Srijeda, 08 Studeni 2017

Dopis Ministarstva zdravlja - Načelo razumne prilagodbe u komunikaciji s osobama s invaliditetom

Ministarstvo zdravstva je, na mišljenje Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koja je primila česte pritužbe stranaka radi nemogućnosti ili otežane komunikacije osoba s raznim vrstama invaliditeta s medicinskim osobljem tijekom procesa liječenja, izdalo naputak u vezi primjene načela razumne prilagodbe u komunikaciji s osobama s invaliditetom.

NAPUTAK (pdf, 563.97 KB)
PREPORUKE I MIŠLJENJA (pdf, 1.22 MB)
Petak, 11 Studeni 2016

Dopis Ministarstva zdravlja - Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita

Hrvatska komora primalja je dana 7.9.2016. godine zaprimila tumačenje Ministarstva zdravlja vezano za obavljanje pripravničkog staža i polaganja stručnog ispita prvostupnica primaljstva. Tumačenje možete pogledati u nastavku.

DOPIS (pdf, 327.59 KB)
Srijeda, 07 Rujan 2016

Stavovi i mišljenja HKP-a nakon sudjelovanja na Simpoziju

Hrvatska komora primalja je nakon sudjelovanja na Simpoziju - Pravni, etički i medicinski aspekti suvremenog vođenja poroda,održanog dana 8. i 9. travnja 2016. godine, Plitvice, izrazila stavove i mišljenja sa konkretnim prijedlozima o temama koje su vezane za primaljstvo i primaljsku skrb u Republici Hrvatskoj. 

Dopis (pdf, 272.39 KB)
Četvrtak, 21 Travanj 2016